Фрайбург победи като гост Вердер (Бремен) с 2:1 след обрат. Всички голове паднаха

...
Фрайбург победи като гост Вердер (Бремен) с 2:1 след обрат. Всички голове паднаха
Коментари Харесай

Фрайбург обърна Вердер на Груев и остана в битката за ШЛ

Фрайбург победи като гост Вердер (Бремен) с 2:1 след поврат. Всички голове паднаха през втората част, като за " бременските музиканти " се разписа Максимилиан Филип (46'), само че гостите обърнаха с попадения на Роланд Шалай (67') и Лукас Хьолер (71'). Българският национал Илия Груев се появи в игра за Вердер петнадесетина минути преди края на постоянното време.

Първото полувреме не предложи кой знае какви чисти благоприятни условия за двата тима. В 22-рата минута Йенс Стаге от домакините стреля от обещаваща позиция с глава, само че бе доста неакуратен.

Втората част на мача бе надалеч по-интересна. Тя стартира с попадение за Вердер. След добра контраатака Леонардо Битенкурт се измъкна от отбраната на Фрайбург и подаде на Максимилиан Филип, който с лекост осъществя за 1:0.

Гостите обаче реализираха цялостен поврат единствено за четири минути. В 67-ата минута Лукас Хьолер спечели въздушен дуел и изведе с глава Роланд Шалай, а унгарецът изравни с прекрасен удар от въздуха с десния крайник. Четири минути по-късно самият Хьолер се разписа. Този път Шалай влезе в ролята на помощник, откакто центрира към нападателя на Фрайбург и той се разписа с глава за цялостния поврат в мача.

До края на срещата Вердер опита да изравни, само че не съумя да го направи. Така отборът на Илия Груев продължава неприятната си серия в шампионата, като към този момент е с шест следващи мача без победа и се намира в средата на таблицата. С успеха си пък Фрайбург се приближи до топ 4, директно след Унион (Берлин).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР